ÇORUM İL MEM ARGE

DAHA KEYİFLİ DERSLER İÇİN WEB 2.0 ARAÇLARI!

Uzaktan eğitimle önemi daha çok ortaya çıkan WEB 2.0 araçlarından birisi mutlaka sizin için... 
DAHA KEYİFLİ DERSLER İÇİN WEB 2.0 ARAÇLARI!

 

Öğretmenlerin ders materyali olarak kullanabilecekleri, öğrenciler için dersin daha keyifli daha anlaşılır olmasını sağlayan 27 uygulama hakkında detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

1. Emaze: Mobil ücretsiz sunum hazırlama uygulaması

Çevrimiçi sunum yazılımıdır. Günlük hayatta, işte veya eğitim içerisinde kullandığımız veya gerek duyduğumuz değerlendirme işlemini eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek için oluşturulmuş web platformudur. Katılımcıları gruplar halinde değerlendirmelere katılabilmelerine imkân sağlamaktadır.

2. Padlet: Online duvar panosu

Bir pano düşünün. Panoya istediğiniz gibi yazılar, resimler, videolar ekleyebildiğinizi hayal edin. Ve bunları istediğiniz zaman düzenlediğinizi, ayrıca bunların hepsinin öğrencilerinizle etkileşimli olarak yaptığınızı. Padlet tüm bunlara imkan sağlayan bir uygulamadır. 

3. Canva: Sunum, afiş, tasarım uygulaması

Canva ücretsiz bir web tabanlı tasarım uygulamasıdır. Canva; infografik, poster, sosyal medya gönderileri, sunum, davetiye, kart ve reklam gönderileri gibi daha birçok şeyi profesyonel bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olmaktadır. Ders içerikleri, sunumları ve tasarımları hazırlamaya oldukça uygun bir uygulamadır.

4. Blendspace: Ücretsiz içerik uygulaması

Etkili bir içerik oluşturma programı olan Blendspace, kendi sitesine üye olmak ve ders içeriğini (yazı, resim, bağlantı, video, vb.) sürükle bırak yöntemiyle oluşturmanın oldukça kolay olduğu bir uygulamadır. Ayrıca oluşturduğunuz ders içeriklerini birçok alanda (Edmodo, Facebook, Twitter, Drive, vb.) paylaşmanız da mümkündür. 

5. Powtoon: Animasyon hazırlama uygulaması

Konuşma balonları, şekiller, resimler, karakterler ve daha aklınıza gelebilecek bir çok materyal kullanarak bir animasyon oluşturmanıza imkan sağlayan bir araçtır. Powtoon hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklere sahiptir.

6. Vyond: Animasyon hazırlama uygulaması

Vyond ile animasyonlar oluşturabilir; içeriğinde barındırdığı karakterler, arka planlar, karakter hareketleri, resimler ile farklı konu alanlarında animasyonlar hazırlayabilirsiniz. 

7. StoryJumper: Dijital hikaye oluşturma uygulaması

Bir web sitesi üzerinden sizlere dijital hikâyeler oluşturma imkânı veren bir platformdur. Story Jumper kullanıcılarına geniş bir yelpaze sunarak kurguladığınız hikâyelerinizde kullanmak üzere sizlere masalsı ortamlar, karakterler, nesneler ve resimler sunmaktadır.

8. Mobiroller: Mobil uygulama yapılabilen program

Kendisi veya müşterisi adına Android ve iPhone uygulaması oluşturmak isteyenler için ideal bir mobil uygulama platformudur. Tamamen Türkiye'de üretilen ve Türkçe teknik desteğe sahip olan MobiRoller bugün tüm dünyadan kullanıcılara hizmet etmektedir. MobiRoller ile hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan ve kodlama bilmeden dakikalar içinde mobil uygulama yapabilirsiniz.

9. Augmented Reality Uygulaması (AR): 

Gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin, bilgisayar tarafından üretilen; ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır.

10. Wondershare Filmora: Video editleme uygulaması

Kırpma, döndürme, kırpma, birleştirme, vb gibi ev videolarınızı düzenleyebilir ve videolarınızı her yerde paylaşım için zengin metin, filtre ve geçiş efektleri ile kişiselleştirmek sağlar güçlü bir video editörüdür.

11. CrossWordLabs: Ücretsiz bulmaca yapım uygulaması

Online bulmaca yapma aracıdır. Çapraz bulmacaları online oluşturmak, yazdırmak, paylaşmak ve çözmek için en kolay yoldur. Ücretsiz, hızlı ve kolay bir uygulamadır.

12. Quiver: 3D boyut kazandırma uygulaması

Quiver ile özellikler küçük yaş öğrencilerin 3. Boyut kavramını geliştirmek için kullanılabilir. Quiver sisteminde indirebileceğiniz yüklü materyaller renksizdir. Yani indirip Quiver uygulamasıyla kullanacağınız materyallerle önce boyama çalışması yapıp daha sonra Quiver uygulamasıyla etkileşimli hale getirirseniz, siz materyali hangi renge boyadıysanız canlanan karakterde sizin boyadığınız renkte canlanacaktır.

13. Nearpod: Sunum hazırlama uygulaması

Öğretmenlerin hazırlayacağı interaktif sunumlara, öğrencilerin evlerinde sadece bir kodla ulaşabileceği bir uygulamadır. Sunumlar; öğretmenin o gün anlattığı konuyla ilgili notlar, videolar, klasik sorular, çizim yapabileceğiniz sorular ve testler şeklindedir.

14. Aurasma: Sanal gerçeklik kazandırma uygulaması

Aurasma web 2.0 aracıyla ücretsiz bir şekilde etkileşimli sanal gerçeklik materyallerinizi oluşturabilirsiniz. Bu materyallerle öğrencilerinize daha verimli ders işleyebilir, ders dışında çok etkili bilgilendirmelerinizi yapabilirsiniz.

15. Easelly: Tasarım arayüzü

Kullanıcılarına sunduğu tasarım arayüzü rahat bir şekilde sürükle-bırak yöntemi ile profesyonel görsellerin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. Bünyesinde bulundurduğu binlerce tasarım şablonu ve tasarım nesneleri ile web ortamında kullanarak siz de rahatlıkla görselinizi oluşturabilir ve ihtiyacınıza yönelik yerlerde kullanabilirsiniz. 

16. Bubbl: Zihin haritası oluşturma uygulaması

Bu araç kullanıcılarına olabildiğince basit şekilde, en az araç kullanarak zihin haritaları oluşturabilmeyi hedeflemiştir. Burada kendi projeni yaratabilir ve meslektaşlarını projeni düzenlemeleri veya güncellemeleri için davet edebilirsin. Bitirdiğinde ise verilen linkten projenin bitmiş halini paylaşabilirsiniz.

17. GoAnimate: Animasyon oluşturma aracı

Animasyonlu videolar, infografikler(bilgi grafikleri), sunumlar veya dijital hikâyeler oluşturabileceğiniz tarayıcı üzerinde çalışan bir animasyon oluşturma aracıdır. 

18. Quizizz: Web platformu

Günlük hayatta, işte veya eğitim içerisinde kullandığımız veya gerek duyduğumuz değerlendirme işlemini eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek için oluşturulmuş web platformudur.

19. Wisemapping: Haritalandırma editörü

Online olarak kullanabileceğiniz ve tasarladığınız haritaları başkalarıyla paylaşabileceğiniz bir haritalandırma editörüdür.

20. Learning Apps: Konulara göre oyun platformu

Learning apps adlı platformda arama motoruna oynamak istediğimiz konunun adını yazar ve çıkan oyunlar arasından bir tane oyun seçip oynarız. Kendiniz de oyun tasarlayabiliriz fakat bunun için Learning apps adlı platforma kayıt olmanız gerekmektedir.

21. Flipped Classroom: Öğrenme platformu

Öğretmenler için ders içeriği oluşturmak, öğrencileri derse hazırlamak, öğrencilerin derse olan motivasyonlarını sağlamak için programıdır.

22. ToonDoo: Karikatür hazırlama uygulaması

ToonDoo çevrimiçi olarak karikatür tasarlamanıza ve oluşturmanıza yarayan bir araçtır. Karikatürler ise derslerinizin en büyük eğlencesi olabilir.

23. Voki Web 2.0: Sanal sunum aracı

Sınıfta sanal sunum aracı olarak kullanılabilir. Voki sistemiyle oluşturulan karakter; tarihte ve şu an ünlü birinin taklidi, önemli bir olayın hatırlanması veya okunan bir hikâyenin özetlenmesi için kullanılabilir.

24. Edmodo: Eğitim ağı

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca öğrenci, ihtiyaç duydukları kaynakları bulmak ve eğitimcilerle bağlantı kurmak için Edmodo'yu kullanmaktadır.

25. Popplet: Ders notlarını kaydetme ve paylaşma uygulaması

Bir öğretmenin mobil ortamlarda ders anlatırken kullanması gereken uygulamaların başında gelen Popplet uygulaması ile anlık olarak akla gelen fikir ya da düşünceleri kaydedip, zihin haritası oluşturulabiliyorsunuz.

26. Automovie: Video yapıcı

Yapacağımız video için dökümanları seçip sırasıyla koyduktan sonra bu butona bastığınızda otomatik olarak video yapacaktır.

27. Beyaz pano: Dijital pano

Gelişmiş bir öğrenme yönetim sistemini bünyesinde barındıran, Türkiye'nin web tabanlı ilk ücretsiz eğitim platformudur. Beyazpano, bir eğitmenin sınıfında üstlenmiş olduğu pek çok fonksiyonu dijital bir platforma taşıyan ve eğitmenin sınıfını ve bilgi akısını yönetmesini sağlayan bir öğrenme yönetim sistemidir. medium.com'dan derlenmiştir.

 

 

 

Uçtutlar Mahallesi Eşref Hoca Caddesi - 0 (364) 224 17 83 224 02 01 (Dahili 163 / 208 / 209)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.